A QUOTE

Aku rindu kau yang dulu.
Yang bersahaja buat aku ketawa.
Yang cerita pada aku semuanya.
Tapi kini bagai jasad sama jiwa beza.

A QUOTE

Jika dulu aku lihat kau
Rasa seakan pecutan adrenalin
Jika dulu aku lihat kau
Rasa seakan menang loteri
Jika dulu aku lihat kau
Rasa seakan tengok bunga api

Sayang tu semua dulu
Sekarang apa dah jadi?

A QUOTE

Aku rindu kau.
Tapi kau yang dulu.
Aku sayang kau.
Tapi kau yang dulu.
- Sekarang kenapa?
- Dah tak rindu? Dah tak sayang?
Cuba cerita,
Macam mana nak sayang,
Orang yang kau tak kenal?

A QUOTE

Your mother loves you,
And she knows you do too,
Wherever she is.

Happy Mothers Day.

A QUOTE

Hanya mampu ketawa,
Dengan perangai manusia.

A QUOTE

Jika masa kau pinta,
Aku tak berani jamin apa.
Takut sahaja,
Menjelang masa tamat,
Aku dah putus asa.

A VIDEO

Setiap momen kau ada dgn aku. Dari major life events, to the dullest of my daily life. Bagitau aku, macam mana aku nak ignore kau kalau kau adalah sebahagian besar pengisian hidup aku? Bagitau aku macam mana utk tak rasa kosong hari aku? Memang aku boleh terus hidup, memang aku tak perlukan kau secara zahir. Tapi, hidup aku nafas mencungap. Sebab walau aku hidup sekalipun, at the end of the day aku tetap rasa semacam ada satu lubang besar yg aku tak dapat isi hanya melainkan adanya engkau. Sumpah, aku cakap, aku rindu kau. Aku rindu kita yang seperti biasa. Walau baru kejap kita menjauh, hanya Allah tahu betapa seksa aku rasa. Panggillah aku overly attached ke apa, aku tak boleh buat apa. Kau dah ajar aku utk rasa penuh dgn hanya ada kau. Kau dah manjakan aku dgn kehadiran kau setiap hari. Sekarang kau nak tinggal macam ni? Kalau dulu ayat “pergi mampus” dah bermain dah kat bibir aku, sekarang walau berapa banyak kali ayat tu bermain dalam fikiran aku, aku tak sanggup nak betul betul iyakannya. Air mata aku, perghh dulu cukup susah nak jatuh. Tapi bila jadi macam ni, setiap kali terfikir aku boleh jatuh air mata. Kau ubah aku. Faham? Kau dah bagi impak besar dalam hidup aku. Aku nak kau dalam hidup aku sampai mati. Aku nak bagitau suami aku, anak aku, family aku, semua kawan rapat aku, that this man, had changed my life once, had helped me to grow. To encounter such person like you in a person’s life such as me, is a blessing. I can’t thank you enough for you. Tapi… Sekarang, semua tu possible ke, untuk jadi kenyataan?

A QUOTE

Aku masih lagi bercerita tentang perihal engkau.
Aku masih lagi berfikir tentang perihal engkau.
Aku masih lagi berduka tentang perihal engkau.
Sedar tak dalam setiap perbuatan aku,
Masih ada kau?

A QUOTE

Masa,
Boleh tolong cepat tak?
Sebab aku cuma nak semua ni berlalu.
Perasaan,
Boleh tolong diam tak?
Sebab aku cuma nak ketenangan yang dulu.
Diri,
Boleh tolong tabah tak?
Sebab aku tahu kau mampu.

A QUOTE

Sakit.
Sebab aku manusia,
Walau aku berpura,
Aku tetap rasa,
Sakit.